App-anbefaling: Grid Diary

Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange dagbøger jeg i mit liv er startet på. Bemærk jeg skriver startet på, og ikke udfyldt! (; I ved, helt gammeldags pen-og-papir-dagbøger. Det er vildt hyggeligt at skrive, og det er hyggeligt at læse bagefter. Jeg elsker at sidde og se tilbage i ting, jeg har skrevet før, og at tænke over hvem er jeg nu i forhold til dengang, det læste blev skrevet. Men på trods af gode intentioner er jeg elendig til at huske at skrive i den analoge dagbog – og hvis man ikke får skrevet lidt hver dag, så er det jo som om det bliver en lidt kedelig fornøjelse at se tilbage i senere.

Derfor har jeg i et stykke tid ledt efter en form at skrive lidt om hver dag på, hvor jeg måske ikke skal tænke så meget. Jeg har set en del på de analoge “Q&A journals” eller guidede dagbøger, som nogen kalder dem. Dog er det tit en ordentlig satan med plads til fem års optegnelser, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor voldsom sådan en bog må være at sidde med! Heldigvis lever vi jo i en verden fyldt med digitale løsninger, og jeg var mildest talt begejstret da jeg faldt over appen Grid Journal. Derfor deler jeg lige en anbefaling her, for jeg er helt sikker på, at jeg ikke er den eneste der har hang til selvrapportering!

Konceptet er simpelt: Du laver et gitter med 1-8 spørgsmål til dig selv. Det kan være helt konkrete spørgsmål alá “hvad er der sket i dit liv i dag?”, men også spørgsmål der opfordrer til refleksion og fokus. Spørgsmålene kan vælges ud fra et bibliotek, eller du kan selv skrive dem. Jeg har selv valgt at lave nogle spørgsmål (mest fordi spørgsmålene i biblioteket er engelske, og det er mere naturligt for mig at skrive dagbog på dansk). Mine spørgsmål ser fx sådan her ud:

Billede 14-07-2016 11.42.07

 

Når en dag er gået klikker man sig bare ind på felterne, skriver et par linjer og gemmer til sidst det hele. Man får så løbende dannet sig et bibliotek af dagbogssider, som man kan bladre igennem i “Read only”-mode:

Billede 14-07-2016 11.41.24

Ud over at appen er virkelig pæn og simpel, så er jeg det jo en genial måde lige at bruge 5 minutter på at gøre status over dagen – og fordi gitteret med spørgsmål kan ændres fra dag til dag, hvis man ønsker, så er der mulighed for fx at følge ens refleksioner over et vægttabsforløb, selvudviklingsforløb, rygestopsforløb, træningsforløb – you name it – over en periode. Det er sgu da meget smart!

Appen hedder som sagt Grid Diary, og kan hentes i en gratis udgave i App store. Der er også en betalingsudgave til 39 kr, men den har jeg ikke overgivet mig til endnu 😉

Tryk her for at følge bloggen via Bloglovin', og her for at følge med på Facebook.

2 kommentarer

    • Katrine

      MEGA cool! 😀 Appen er egentlig engelsk – jeg har valgt selv at skrive spørgsmålene for dagen i felterne. Når man er på gitteret er der et lille ikon som nummer to fra højre, hvor man kan trykke “Edit grids”. Derefter kan man klikke sig ind i teksten på de gitre, man gerne vil rette i 😀 Bagefter gemmer man, og så er det fixet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *