Dadelkugler og (mere) eksamenssnak

Billede 10-12-2015 20.21.39Kan du huske da jeg nævnte min ambition om at få lavet en ordentlig røvfuld dadelkugler? Jeg har endelig fået taget mig sammen til at lave nogen. Efter et par dage præget af læsesale, intens kaffedrikning og skrivekrampe, var det tiltrængt at smøre køkkenet ind i klistret dadelmasse, så onsdag aften havde jeg en date med min foodprocessor. Jeg formåede endda at se Gossip Girl imens!

Det blev ikke til særlig mange dadelkugler, for 600 gram dadler med sten rækker åbenbart ikke så langt, som jeg havde tænkt. I alt blev det til tre forskellige varianter, og halvdelen er mærkeligt i skrivende stund allerede spist.

I tilfælde af at du er en af de eneste mennesker i verden, der endnu ikke har begivet dig ud i dadelkuglernes skønne verden, kan jeg fortælle dig at de er virkelig nemme at lave, og oven i købet smager fantastisk. Det bedste er at dadelsmagen ikke er så tilpas lidt gennemtrængende, at det er nemt at påvirke hvilken retning, smagen skal gå. Basically gælder det bare om at blende dadlerne, og så tilføje hvad man ellers har lyst til.

Jeg plejer at lave en base af dadler, en god håndfuld mandler og et skvæt vand. Den her gang har jeg lavet tre varianter: chokolade (mørk chokolade tilføjet til massen efter smag – jeg brugte 100g per 200g dadler), chokolade/lakrids (chokoladekuglerne rullet i et tyndt lag lakridsrodspulver) og en havregrynskugleagtig én (med romessens, et skvæt stærk kaffe rullet i kokosmel). Jeg ville egentlig have lavet nogen der minder meget mere om rigtige havregrynskugler, men selvfølgelig var jeg løbet tør for glutenfri havregryn – t.y.p.i.s.k! Det må blive en ommer næste gang (; Det er ligesom ikke rigtig jul, før jeg har lavet helt perfekte havregrynskugler.

Jeg er igennem det pensum, jeg har siddet med siden i mandags. I morgen formiddag kommer spørgsmålet, jeg skal besvare til min mundtlige eksamen på tirsdag, og så går det ellers løs med at få formuleret et sammenhængende oplæg, og kreeret en tilhørende prezi, jeg kan være bekendt. Jeg er sikker på at det nok skal gå helt okay – mest af alt er jeg bare flad i hovedet efter læsning, og trænger til at få det ud af verden. Aftenen har jeg derfor tilbragt i behagelig fornægtelse sammen med en sød veninde, en lækker LCHF-pastaret, en fjollet julefilm og som du nok havde gættet – dadelkugler.

Tryk her for at følge bloggen via Bloglovin', og her for at følge med på Facebook.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *