En tur ned ad trappen

I dag har jeg præsteret at falde ned af trappen. Det er sgu rigtigt nok. En hel halv etage. Helt morgentravl går jeg ud af døren, 10 minutter før studiegruppemøde. Jeg føler mig fin, for jeg har rent faktisk magtet at fjerne sporene af en mere eller mindre søvnløs nat ved hjælp af en helvedes masse concealer, og jeg har taget mine nye lækre støvler på. I et tilfælde af akut overmod ser jeg på min telefon, imens jeg går ned af trappen. Der er langt ned – jeg bor på tredje sal. Og så sker det.

Med ryggen til lejlighederne på anden sal træder jeg ned på et trappetrin, imens jeg læser et eller andet på Facebook.

Hælen på mine støvler får fat i et trin, men foden gør ikke. Verden står stille. DONK, BUMP, DUKDUKDUKDUKDUK, DONK.

Ikke nok med at jeg smadrer knæet ned i et trappetrin nedenfor, får jeg naturligvis overbalance fremad, og glider på skinnebenene hele vejen ned til dér, hvor trappen drejer. Der er måske 10 trin, og mine ben kysser samtlige af dem.

Av. for. fucking. helvede.

Den obligatoriske første reaktion er selvfølgelig at se sig febrilsk omkring. Var der nogen der så det?! (Det var der heldigvis ikke!)

Dernæst tårerne der stædigt presser sig på. Knæet, vristen og skinnebenene der brænder.

Jeg skynder mig at rejse mig, og humper de sidste to etager ned på gaden, hvor jeg forsøger at gå normalt.

Nogle gange kunne det seriøst være federe at være en 4-årig. Det er ligesom bare ikke okay som 22-årig at sætte sig, lige dér på trappen, og bare tude ti minutter over, at det gør ondt i knæet, og over forskrækkelsen over at vælte. Det er jo ikke fordi voksne ikke bliver bange, vel? Eller fordi det ikke gør ligeså ondt. Det kan da godt være jeg har lært, at man ikke dør af et skrabet knæ, eller et blåt mærke (and thank God for that!) men der er alligevel noget mere umiddelbart, noget mere rart, over bare at kunne få lov at være i følelsen af ‘øv for satan’ engang i mellem.

giphy

Tryk her for at følge bloggen via Bloglovin', og her for at følge med på Facebook.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *