LCHF: Lasagne med proteinpasta

Billede 17-12-2015 18.58.30

Vaskeægte comfort food er sjældent kønt – det er der vist heller ikke nogen, der forventer. Ikke desto mindre er det bestemt heller ikke succeskriteriet for de her retter, hvor der frem for et lækkert æstetisk udtryk gås efter at kreere et måltid, der varmer helt ind i sjælen. Der er rigtig mange gode grunde til at spise LCHF, og én af dem er at den slags mad faktisk kan spises med helt igennem god samvittighed. Dels fordi der skal meget små justeringer til for at lave LCHF-udgaver af gængse comfort foods, og dels fordi LCHF-udgaverne altid mætter så meget at anden portion slet ikke bliver en mulighed, der skal overvejes. Det er den her sygt lækre lasagne et godt eksempel på – og hvad der er endnu bedre, er, at den seriøst kan laves på en halv time – altså fra den første gulerod skrælles, til man spiser den første cremede mundfuld.


 

Grøn lasagne med proteinpasta

Start med at lave en portion lasagneplader efter Madbandittens opskrift, som kan findes her.

I det lille kvarters tid, hvor pladerne er i ovnen, laver du kødsovsen, som består af:

Rigeligt med smør
1 kg oksefars
2 løg, groft hakkede
4 gulerødder i tern
700g spinat og/eller grønkål (optøet)
1 dåse hakket spinat
140g tomatpure
1 dåse hakkede tomater
½ liter mornaysauce – jeg plejer bare at bruge én fra karton, men man kan selvfølgelig også lave skidtet selv hvis man har lyst (:
Oregano, salt og peber

Start med at stege løgene. Når de er blevet klare, tilføj kødet og brun det af. Smid grøntsagerne oveni (men sørg for at få vandet ud af spinaten/grønkålen – det bliver en vandet omgang ellers!), og steg dem med i 2-3 minutter, før du tilføjer tomatpure, hakkede tomater og mornaysovs. Kog hele herligheden op, og tilføj 2-3 spsk oregano efter smag, samt salt og peber. Sluk for blusset.

Her skulle din alarm gerne gå amok for at fortælle dig, at du skal tage pladerne ud af ovnen. Løsn dem fra badepapiret, og skær dem ud i mindre plader. Lad være med at slukke ovnen – skru i stedet op. Er du til blød ost på toppen, gå efter 200 grader, og er du til sprød overflade, så sæt ovnen på 225 grader.

Find så:
400g revet ost
½ liter mornaysovs

Læg lasagnen i et stort fad med lag af kødsovs, mornaysovs, en håndfuld ost, lasagneplader – repeat og afslut med et gavmildt lag ost. You know the drill!

Det fede fra den her slags lasagneplader, er at når du har lagt lasagnen sammen og smidt ost på toppen, så skal hele herligheden ikke have mere end 10-15 minutter i ovnen. Lasagnepladerne er jo færdige, bløde og lækre, og det er bare osten der skal gøres lækker til dig.

Selv tak, og velbekomme! (;

Tryk her for at følge bloggen via Bloglovin', og her for at følge med på Facebook.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *