Oksekødssalat med mango og feta

Det er egentlig ikke tanken, at det her skal være en egentlig madblog. Det tror jeg egentlig at I allerede nu er ved at have en ret god fornemmelse af. Dog skal jeg ikke lægge skjul på at jeg er enormt glad for at lave mad, og derfor tror jeg slet ikke det kan undgås, at der ind i mellem sniger sig en opskrift ind.

I onsdags tog min kæreste og jeg på panikindkøb. Helt ekstraordinært var det kun to dage, vi skulle handle til, og derfor virkede det lidt fjollet at lave en masse madplanlægning, før vi tog afsted. Derfor endte det med en spontan ‘vi-tager-lige-hvad-der-ser-godt-ud’-kind of indkøbstur, som endte ud i at vi fandt en pakke stærkt nedsatte steaks. Samtidig var der mango på tilbud, og jeg cravede virkelig noget feta. Det udgjorde grundlaget for en mega lækker oksekødssalat.

Oksekødssalat

Nedenstående er cirka hvad der gik til på aftensmad til to personer.
Salat
3 håndfulde grofthakket frisk spinat
2 mangoer skåret i tern (her kan du se et smart trick til at gøre det!)
2 avocadoer skåret i tern
1 rød peberfrugt skåret i tern
½ blok puck-ost i … you guessed it – tern!

Alt blandes sammen i en stor skål.

Dressing
½ dl hvidvinseddike
2 spsk olivenolie
1 spsk olivenolie med citron

Blandes sammen i en lille skål, og smages til med salt og peber. Det må gerne være lidt syrligt i det, for at kunne matche al den lækre søde mango. Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.

Oksekødsstrimler
200 g oksekød i tynde strimler (vi brugte ribeye steaks – husk at få skåret evt. sener eller bruskstykker fra).
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie

Steg hele molevitten sammen på en pande. Bare overfladen er stegt, har det som sådan fået nok – selvom det selvfølgelig er smag og behag. Bare husk at strimler skal have en del kortere tid end en hel steak, og meget hurtigt bliver gennemstegte og måske endda lidt kedelige.

Til sidst smider du bare salaten op på en tallerken, og lægger oksekødsstrimlerne over. Tadah! Det bedste af det hele er at det hele kun tager ca. tyve minutter at lave.

Tryk her for at følge bloggen via Bloglovin', og her for at følge med på Facebook.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *