Kikærtepandekager med laksemousse og kålsalat

Jeg øver mig som sagt i at være en sund type uden at være fanatisk – sådan, i gennemsnit forstås. På den der måde hvor jeg godt kan spise chips en dag, hvis det er det, jeg brænder for, men hvor det ikke betyder, at jeg skal ligge i kulhydratkoma i tre uger efterfølgende. Det går ok godt! Jeg trives til hverdag rigtig godt på en liberal form for LCHF – liberal forstået på den måde at jeg ud over rodfrugter nu og da også inkluderer en beskeden mængde bælgfrugter. Egentlig primært i form af kikærtemel eller en håndfuld edamamebønner. Især tilvalget af fx kikærtepandekager er en vinder for mig, for jeg bliver sgu træt i længden, hvis alt jeg spiser skal smage af æg. I den seneste uge har jeg været stor fan af frokostudgaven “snask, kålsalat, pandekage”, og min nye absolutte favoritsnask er laksemousse, som kan laves mega simpelt. Hele opskriften nedenfor tager maks ½ time at lave, og portionen er stor nok til mindst to dages frokost til to personer.

Pandekage med laks

Kikærtepandekager – ca. 6 stk
2 dl kikærtemel
1,5 dl vand
1 æg
Et gavmildt skvæt fløde
(Evt. en håndfuld spinat)
Salt og peber’

Rør alle ingredienser sammen  (evt. med en blender, hvis man kører spinatversionen) og lad dem trække et øjeblik, før pandekagerne steges i rigeligt smør. Stil pandekagerne til side til senere, og gå i gang med at lave laksemousse og kålsalat.

Laksemousse
200 g røget laks
1 pakke flødeost naturel
1 dl creme fraiche
En håndfuld dild
Salt og peber
Citronsaft

Start med at blende laksen sammen med dilden, til den konsistens, du ønsker laksestykkerne skal have. Jeg kan fx godt lide, når der stadig er lidt tekstur i laksemoussen og det ikke bare bliver til smat. Bagefter rører du flødeost og creme fraiche i, og smager til med salt, peber og citronsaft. Hvis man synes den her udgave er lidt tam, kan man evt. supplere med et finthakket halvt rødløg.

Kålsalat
1 spidskål
1 agurk
2 avocadoer
½ dl citronsaft
1 dl olivenolie
Salt og peber
1 håndfuld nødder eller store kerner.

Snit spidskålen fint. Fjern frøene inde i agurken med en ske, og skær agurken i små tern. Avocadoerne skæres også i små tern. Vælt kålsalaten sammen med citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og peber. Ved servering smider du fx en håndfuld hasselnødder, mandler, solsikkekerner eller græskarkerner i.

Når du lægger det hele sammen starter du med at smøre pandekagen med laksemousse, før du putter rigeligt med kålsalat i en bane på midten, for så at toppe med endnu et par klatter laksemousse. Til sidst kan du folde pandekagen på midten til en wrap. Lad for guds skyld være med at gøre dig selv til grin ved at tro, at du kan folde pandekagen og spise den uden kniv og gaffel – det kommer ikke til at ske! Det er afprøvet, det ender ikke kønt, og jeg kan på ingen måde anbefale det.

Tryk her for at følge bloggen via Bloglovin', og her for at følge med på Facebook.

Én kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *