Opskrift: Pulled chicken og spidskålssalat

Det har været den slags dag, hvor jeg er kravlet direkte fra dynen ind på vores sofa, hvor jeg har tilbragt dagen med at skrive eksamensopgave. Opgaven jeg har skrevet på er en lille fin 4-siders sag, afslutningen på en løbende porteføljeeksamen i Socialantropologi. Det har været enormt dejligt bare at være hjemme med mine egne tanker og musik i højtalerne, også selvom det har taget det meste af dagen at få skrevet opgaven. At jeg har været hjemme hele dagen betyder også, at der faktisk har været tid til at lave aftensmad af den slags, som skal have lææææænge i ovnen. Helt uden at overveje hvad det skulle ende med i morges, havde jeg taget kylling op, så det endte med pulled kylling og spidskålssalat. Det var mega lækkert! Nedenfor er hvad vi brugte til to personer til to dages aftensmad.

kylling og spidskålssalat

Pulled chicken

3½ time før du har tænkt dig at spise, så tænd ovnen på 150°C og bland en marinade af:

1 dl ketchup
4 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddikke
1 tsk honning
1 tsk cayennepeber
1 tsk løgpulver
2 tsk paprika
4 fed hvidløg
Salt og peber

Hæld marinaden over 4 hele kyllingefileter i et lille ildfast fad. Sørg for at få vendt kyllingerne godt rundt i marinaden, så alt er smurt godt ind. Pak fadet grundigt til i staniol, og stil det i ovnen.
Når der er gået 3 timer og 15 minutter tager du fadet ud af ovnen, fjerner staniolen og trækker kyllingefiletterne fra hinanden med to gafler. Til at starte med ligner det at der er meget marinade, men efterhånden som kyllingen bliver til små strimler, suger det lynhurtigt væden og bliver til en lækker, krydret omgang.

Spidskålssalat
Bland en dressing af:
3 dl skyr/græsk yoghurt/creme fraiche el. lign.
1 tsk honning
1 tsk dijonsennep
Et lille skvæt hvidvinseddikke
Salt og peber

Derudover skal du bruge:
½ spidskål i strimler
2 æbler i tern
En håndfuld valnøddekerner

Hæld dressingen over, et voila! 🙂

 

Tryk her for at følge bloggen via Bloglovin', og her for at følge med på Facebook.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *