“Slå Overspringshandlinger Ihjel”-dag

overspringshandlinger

Som mange andre studerende har jeg en række traditioner tæt forbundet med eksamensperiodens indtog. Nogle ting der bare skal gøres før, under og efter læsningen. Ja, men kan nærmest kalde dem ritualer om man vil – i hvert fald den slags, hvis fravær kan efterlade en med en følelse af at noget ikke er rigtigt. For mig fylder især den traditionsrige “Slå Overspringshandlinger Ihjel”-dag. Dagen inden eksamenslæsningen for alvor går i gang, samler jeg al min energi omkring at udføre en hel masse af de ting, der ellers ville ende som stensikre overspringshandlinger. Typisk gør jeg rent, vasker tøj, får handlet til ugen og forbereder frokoster – alle de der småting, som samlet set i værste fald kan snuppe en dag fra læsningen.

Op til denne eksamener “Slå Overspringshandlingerne Ihjel”-dag faktisk lidt overflødig, givet at jeg har tænkt mig at leve primært på læsesalen fra syv til fire de næste fire dag, så risikoen for at falde i overspringshandlinger er mere digitalt repræsenteret, end af egentlige små hverdagsopgaver. Alligevel har timerne efter min vagt i kundeservice sluttede i dag, været viet til netop disse. Jeg har fået købt en notesblok til læsningen, lagt tøj sammen, frisket min gellak op, lagt knækbrød, sat snor på nogle glaskugler og hængt dem på vores juletræ, sågar stegt en flæskesteg og sorteret mit smykkeskrin fra ende til anden. Som soundtrack til de mange småopgaver, har jeg haft Jørgen Svenstrups Du Bliver Hvad Du Tænker i ørerne. Jeg har virkelig en guilty pleasure for (ekstemt) populærvidenskabelig psykologi, og Svenstrup er ingen undtagelse.

Det eneste jeg ikke har fået “overstået” er faktisk omtalte digitale overspringshandlinger. En af dem fik jeg godt nok ordnet i går, hvor jeg fik oprettet en Facebookside til bloggen, som kan likes HER. Jeg mangler at finde et par gode Spotify-playlister, som kan forsøde tilværelsen når jeg går i læsemode – og så havde jeg egentlig også en drøm om at få planlagt et par blogindlæg til jer. Det ser imidlertid ud til at det sidste ikke kommer til at ske, hvilket måske i virkeligheden er okay. Min plan er at stå enormt tidligt op for at have aftnerne fri, så mon ikke det kan lade sig gøre at få et par ord på papir med god samvittighed.

Det er ikke sikkert at jeg har det på samme måde når min alarm ringer klokken kvart over seks i morgen tidlig, men lige nu glæder jeg mig virkelig til at komme i gang. Til bare at sidde på læsesalen med musik i ørerne, julete i termokanden og en blyant i hånden. Der er noget trygt ved at læse til eksamen, sikkert bare fordi det er så ensformigt, og noget jeg efterhånden har gjort åndssvagt mange gange.

Tryk her for at følge bloggen via Bloglovin', og her for at følge med på Facebook.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *