Vestjysk julehygge og juletræsjagt

vestjysk skov

I går pakkede Peder (det udtales altså Peter – det er sådan en vestjysk dille at stave det med d) og jeg den lille blå bil og hentede hans søster i Skejby, før vi vendte snuden imod den Vestjylland, hvor deres forældre bor. Dem har jeg ikke været med hjemme hos siden deres sølvbryllup sidst i september, og selvom der er noget helt særligt over deres – well, meget vestjyske – måde at være sammen på, presses jeg automatisk langt ned i gear, når vi er hjemme hos dem. Jeg elsker virkelig min egen families konstante sniksnak og væren sammen på ‘vi-taler-og-ser-hinanden-ind-i-øjnene’-måden. Faktisk var jeg i starten nærmest forfærdet over den noget mindre intense måde, det foregår på i min kærestes familie, hvor det meget mere handler om at lave noget sammen, end om at tale sammen om de ting, der fylder i livet. Det tog et stykke tid, før det gik op for mig, at kvaliteten ved den måde at være sammen på ikke er lavere – det er bare en anden måde at være sammen på. Nu hvor jeg har vænnet mig til det, så er der noget nærmest meditativt og afstressende over den måde, man sammen med hans familie også bare kan lave juledekorationer, uden at nogen nødvendigvis behøver sige noget.

Det er dét, vi har lavet i dag. Juledekorationer altså. Og spist virkelig meget mad. Godt nok ikke i fuldstændig stilhed – det sørgede især Peders 1-årige fætter for. Han er i den dér helt fantastiske alder, hvor han forvandler sig til en lille cirkusklovn, så snart han har bordets opmærksomhed. I dag var han det eneste barn, og det er så sjovt at se et helt bord af voksne skabe sig for at underholde sådan en størrelse. Jeg er selvfølgelig 100% med på den tendens – jeg kan ingenlunde lade være.

Midt på dagen stak vi af fra de andre, for at finde et juletræ til vores stue. Efter lang tids søgen efter det helt perfekte træ, gik det op for os, at der nok ikke findes helt perfekte grantræer, og nu har vi altså fundet en sød stikkende satan, som er lidt flad i den ene side – men så er det jo fint, at træet skal stå op ad en væg! (; Det tyder på, at de næste par uger eller tre skal tilbringes udelukkende i Århus, så planen er, at der skal skrues maks op for julehygge i den lille lejlighed, som altså skal fyldes op med juletræ, lyskæder, stearinlys og gaver.

Tryk her for at følge bloggen via Bloglovin', og her for at følge med på Facebook.

Én kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *